Quinta

De Portugese term ‘quinta’ houdt het midden tussen landgoed en boerderij

Op de top van een heuvel bent u op Quinta Irene alleen met de natuur van de Algarve. Een magische plek, waar u helemaal tot rust zult komen. Vanuit het huis kunt u direct beginnen aan een wandeling door het heuvelland, op een gehuurde fiets of mountainbike stappen, of simpelweg besluiten een heerlijke dag aan het zwembad door te brengen – of naar één van de vele stranden te gaan.

Overal groeien en bloeien prachtige bomen, planten en bloemen

Quinta Irene is het levenswerk van Wim en Irene, die vanaf begin jaren 90 hun droomhuis, zoals ze het zelf zeggen, ‘uit de berg hebben laten groeien’. Verliefd geworden op het land en haar inwoners vonden zij in de heuvels boven het gehucht Bordeira deze prachtige locatie, met veel privacy en een spectaculair uitzicht over het land richting de zee. De afgelopen dertig jaar hebben zij de quinta met veel gevoel voor sfeer, stijl en detail opgebouwd tot een paradijs voor rust, ontspanning en natuurbeleving. Boomgaarden werden ontwikkeld, een waterbron werd gewicheld en aangeboord, en er kwamen een prachtige tuin en terrassen. De vruchten daarvan kunt u letterlijk proeven: olijven, amandelen, citrusvruchten en vijgen van eigen land zijn op Quinta Irene altijd voorradig!

Het huis vanaf de top van de heuvel
De avond valt over Quinta Irene

De eerste levensbehoeften (supermarkten en andere winkels) zijn op een tiental autominuten binnen handbereik, een goed lokaal restaurantje (Flor da Ameixa) ligt onderaan de heuvel op loopafstand. Het dorpje Estoi, met zijn Romeinse archeologische opgravingen en palaçio-pousada ligt op 5 minuten rijden, het historische stadje Faro op een kwartier, en het vliegveld, de stranden en natuurweelde van het Ria Formosa-gebied op 20 minuten. In het huis is informatie over de omgeving, waaronder aanbevelingen voor dagtrips, restaurants en winkels ruimschoots voorhanden.