Vogels & natuur

Purperkoet is een zeldzame standvogel van de Ria Formosa

Op Quinta Irene houden we heel erg van natuur, en van vogels in het bijzonder. Echte vogelliefhebbers weten het al lang: de Algarve is één van de beste plekken in Europa om vogels te kijken. De regio vormt geografisch een natuurlijke pleisterplaats op de rand van het Europese continent tijdens het trekseizoen, maar herbergt ook een ongekende diversiteit aan standvogels.

Op Quinta Irene staat u ’s ochtends op met de roep van Bijeneters en Wielewalen, en heeft u kans een groepje Rode Patrijzen door de boomgaard te zien scharrelen. Slangenarend en Dwergarend schroeven regelmatig hoog boven de heuvels, terwijl Roodstuitzwaluwen neerstrijken op de telefoonlijnen, en de Roodkopklauwier vanuit de boomtoppen in onze boomgaarden op zijn prooien jaagt.

Hop, Kleine Zwartkop, Europese Kanarie, Blauwe Ekster en Kleine Bonte Specht zijn andere vaste tuingasten. Als u specifiek geïnteresseerd bent in vogels, kunnen we u alle benodigde informatie verschaffen om uw vakantielijst spectaculair te maken. Soorten als Purperkoet, Kuhls Pijlstormvogel, Audouin’s Meeuw, Wilson’s Stormvogeltje, Grote Pijlstormvogel, Orpheusgrasmus, Havikarend, Dwergarend, Kleine Kortteenleeuwerik, Kleine Trap, Kaffergierzwaluw en Moorse Nachtzwaluw zijn in de buurt allemaal te vinden.

Het absolute walhalla voor natuurliefhebbers ligt op zo’n 20 minuten rijden van de quinta: Ria Formosa. Dit lagune-gebied langs de kust, dat ook wel de Parel van de Algarve wordt genoemd, strekt zich vanaf Faro oostwaarts uit tot voorbij Tavira over een lengte van zo’n 60 kilometer. Ria Formosa is een beschermd kustnatuurgebied van eilanden, schiereilanden, zandbanken, stranden en duinen, dat door zijn unieke getijdenwerking de meest bijzondere flora en fauna herbergt. In het Ria Formosa-gebied zijn ontelbare mogelijkheden om van de natuur te genieten: er zijn wandel- en fietsroutes, afgelegen strandjes, boottochtmogelijkheden en vogelobservatiehutten. Klik hier voor meer informatie over dit eindeloos inspirerende deltagebied.

Een uitgebreider overzicht van waargenomen vogelsoorten in het Ria Formosa-gebied vindt u hier. Een Algarve-lijst is hier te vinden. En hier staat ter inspiratie een overzicht van de vakantielijsten van onze gasten.